Какво означава да живееш с ужасни заплахи всеки ден?Това разкри Надежда Стойчева,

...
Какво означава да живееш с ужасни заплахи всеки ден?Това разкри Надежда Стойчева,
Коментари Харесай

Ужас всеки ден! Ето какви заплахи чувала Кристина

Какво значи да живееш с ужасни закани всеки ден?

Това разкри Надежда Стойчева, шеф на фондация " Анимус ",по мотив убийството на 32-годишната Кристина, чието тяло бе открито в багажник на кола.
-->

" Като се върнеш у дома ще завариш трупове ". Това е била една от постоянните реплики на Калоян към Кристина Георгиева, каза Надежда Стойчева.

" Това е психически тормоз. Не е имало пострадвания, само че той я е плашил до гибел ", поясни Стойчева и добави: " Преди 4 години са били дружно, по-късно  започват тези закани ", сподели тя.

По думите ѝ даже и полицията, в случай че няма съгласие от жертвата, не може да направи нищо при сходни случаи на домашно принуждение.

" Ние не може да докладваме, а тя на следващия ден да каже, че нищо не е станало. Тя не е живяла с този човек. В интимната връзка законодателството не дава огромна отбрана ", сподели още директорката на " Анимус " и добави, че Криси не е вярвала, че някой ще ѝ спомага, написа Блиц.

" Тя можеше да е жива, в случай че тя взаимно с нас беше направила тази тъжба. Понякога на дамите им би трябвало малко време, да бъдат уверени, да бъдат окуражени. Ако беше написала тази молба... Имаме юристи, които да ѝ оказват помощ да направи такава молба. Полицията можеше да се задейства незабавно. Можеше да бъде избавена ", сподели още Стойчева.

" Във въпросния ден, когато изчезва, е имало проект да не върви сама, за какво е тръгнала от работа сама, не знам. Преди това тя постоянно се движеше с придружители ", разкри още тя.

„ Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, мощна жена. Смятала е, че сама може да провежда бягството си “, обясни експертът.

Стойчева добави, че за „ Анимус “ това е доста тежък миг, тъй като за първи път губят обърнал се към тях човек.

Тя съобщи, че на седмица имат 20 души, които се обръщат към тях за домашно принуждение и обстановката в действителност е сериозна. Стойчева счита, че трябват законодателни промени. 

" Окуражавам всички дами, които доста се опасяват и са неуверени - институциите могат да оказват помощ ", прикани още шефката на организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР